Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διευθύντρια του Σχολείου και η Κα Φωτεινή δασκάλα του δεύτερου τμήματος του ολοημέρου (Α, Β και Γ τάξη μέχρι τις 16:00), μας ενημέρωσαν σήμερα ότι από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου αναστέλεται η λειτουργία του τμήματος.
Η αιτία για αυτή την απόφαση, είναι η σοβαρή ασθένεια του Κου Μιχάλη δασκάλου του τμήματος Β1 και η μετακίνηση της Κας Φωτεινής στο Β1 για την κάλυψη του κανονικού προγράμματος.
Στο σχολείο μας εκκρεμούν αυτή τη στιγμή:
1. Τοποθέτηση του αντικαταστάτη του κου Μιχάλη, μέχρι την ανάρωσή του και την επιστροφή του στο σχολείο.
2. Τοποθέτηση δασκάλου για το τρίτο τμήμα του ολοημέρου (Δ, Ε και ΣΤ τάξεις μέχρι τις 16:00)
3. Τοποθέτηση δασκάλου με ειδικότητα εικαστικών, μέχρι την επιστροφή της δασκάλας που κατέχει την οργανική θέση και τώρα βρίσκεται σε άδεια αντροφής τέκνου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.
4. Διάθεση δασκαλας Γερμανικών για την κάλυψη δύο (2) ωρών εβδομαδιαίως στην Ε τάξη.
Η συγχώνευση των τμημάτων της Β τάξης (28 μαθητές συνολικά), που πιθανόν επιθυμεί και μεθοδεύει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ Αθήνας, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στο σχολείο, καθώς θα μειωθούν οι ώρες των ειδικοτήτων, λόγω του ότι το σχολείο θα είναι 12θέσιο (12 τμήματα) και όχι 13θέσιο (13 τμήματα). Αυτό ως αποτέλεσμα θα έχει, να μην είναι εφικτό να καλύπτονται οι ώρες του ημερήσιου προγράμματος μέχρι τις 13:15 και να σχολάνε εκ περιτροπής τάξεις στις 12:30.
Ως πρώτη μορφή αντίδρασης, πέραν της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας που έγινε ήδη σήμερα το πρωί, προτείνεται η πάρασταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 08:30.
Τονίζεται, ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο σχολείο, αφόρα όλους τους μαθητές, δασκάλους και γονείς. Όχι μόνο αυτούς του Β1 ή του ολοημέρου.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες για άμεση λύση όλων των θεμάτων που απασχολούν το σχολείο, αλλά χωρίς την κινητοποίησή μας, θα αφήσουμε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας να ενεργεί ερήμην μας.
Η μαζική μας παρουσία την Πέμπτη το πρωί, θα δώσει ένα μήνυμα ενδιαφέροντος και ενότητας από το σύνολο της Σχολικής κοινότητας.
Στην κινητοποίηση αυτή θα προσκληθεί και η Διεύθυνση του σχολείου μας.
Ραντεβού την Πέμπτη το πρωί στο Σχολείο και αναχώρηση για τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας μετά το χτύπημα του πρωινού κουδουνιού.
Υ.Γ. Ευχόμαστε στον Κο Μιχάλη ταχεία ανάρωση και όσο το δυνατόν συντομότερη επιστροφή στους μικρούς μαθητές του.